2n Cicle – Excursió al Parc d’Educació Vial i Mediambiental Vall d’Albaida
Seguint amb el projecte de la nostra escola sobre Educació Vial i Mediambiental, el 2n cicle de Primària va realitzar el passat 14 de maig l’excursió al Parc d’Educació Vial i Mediambiental de la Vall d’Albaida – F.I.E.V.I.
Al Parc els escolars van poder adquirir coneixements bàsics en seguretat vial i conscienciació socioambiental, tractant-los a com a futurs conductors/vianants de les vies públiques i usuaris del nostre medi ambient en general.
Quan vam arribar al Parc l’alumnat va esmorzar per grups distribuïts en un recinte. Després, cada grup va començar l’itinerari que hi havia organitzat. Els tallers i activitats es distribuïren de la següent manera: un grup a l’aula Natura on els xiquets i les xiquetes van poder experimentar el desenvolupament d’un paluditori (representació de la flora autòctona), el procés vivencial i la seua metamorfosi d’alguns insectes així com, distints animals que habiten per la zona de la Vall d’Albaida. Un segon grup va descobrir com vivien els nostres avantpassats en contacte amb la natura mitjançant activitats lúdiques a l’aire lliure; a més, van poder observar la fauna típica del nostre territori. Un altre grup va rebre una classe teòrica, amb suport audiovisual, sobre les principals normes de circulació vial. I, per últim, el quart grup va poder posar en pràctica els coneixements assolits al circuit vial del parc.
Aquests grups anaven rotant cada sessió per tal que tots els grups participaren en tots els tallers i activitats programades.
Dins del context de l’educació vial i mediambiental, amb aquesta eixida es pretén que l’alumnat descobrisca, gaudisca i estime la natura, alhora que, desperte una consciència crítica davant el deteriorament del medi natural.
Durant l’estança al Parc l’alumnat de 3r i 4t van realitzar tallers sobre el medi ambient i classes pedagògiques audiovisuals sobre la necessitat de protegir el nostre entorn.
A més, el Centre, que pertany a la Mancomunitat de la Comarca, disposa d’un recinte adequat per a les xiquetes i xiquets per descansar, esmorzar i dinar tranquil•lament. D’aquesta manera es fomentava l’intercanvi d’experiències personals.
Finalment, vam arribar esgotats per totes les activitats pedagògiques i tallers sobre la natura, però al temps, enriquits i sabedors de la rellevància que comporta el respecte pel nostre entorn i la convivència en el dia a dia.
Des de l’escola volem fer ressò de la tasca important d’educar amb els principis del desenvolupament sostenible i la conscienciació vial i el fet d’afavorir al l’alumnat la identificació, el respecte i l’estima pels diferents elements que conformen el paisatge.
No hi ha comentaris »
Encara no hi ha comentaris.
Canal RSS pels comentaris a aquesta entrada. TrackBack URI
Deixa un comentari