Una mocadorà per Sant Dionís

Maria | Bloc | dijous, 8/10/2015 | Comments (0)  

El 9 d’octubre, festivitat de Sant Dionis està considerat tradicionalment el patró dels enamorats valencians, per la qual cosa és costum regalar a la dona o la núvia la *mocadorà o *mocaorà: un mocador de seda nuat en l’interior de la qual van dolços de massapà. El seu origen es remunta al rei Jaume I quan l’any 1238 va fer la seua entrada en la ciutat de València després de la seua conquesta. Expliquen les tradicions que, la reina Na Violant d’Hongria va rebre aqueix dia, com a obsequi dels valencians, una safata de ceràmica amb dolços de massapà, que representaven els fruits de l’horta embolicats en un mocador de seda.

Així doncs, els xiquets i xiquetes de 5 anys hem decidit regalar una mocadorà a les persones que més estimem i, ni més ni menys, hem pintat uns mocadors preciosos, hem elaborat fruites de massapà amb ametla, sucre, una mica ratlladura de llima i alguna clara d’ ou barrejant-ho amb colorant i desprès hem recollit la recepta a una fitxa per que no se’ns oblide.

Així que ja sabeu una forma fàcil i divertida per si voleu celebrar els dia dels enamorats tal i com mana la nostra tradició.

No hi ha comentaris »

Encara no hi ha comentaris.


Deixa un comentari

C.P. Graüll es reserva el dret d'eliminar i/o modificar els comentaris que continguen llenguatge inapropiat, spam o altres conductas no apropiades.